Pupincuristii lui Zeus de ce nu platesc taxa de solidaritate? Impozitati pupinbasismul!

vantu si voiculescu

Cu infinita nesimtire, Mircea Marian scrie azi in EVZ ca, de fapt, Vintu si Voiculescu sint de vina pentru ca se taie pensiile si salariile si ca pensionarii care si-au strigat ieri disperarea la Cotroceni au fost angajati de mogulii cei rai si de partide.

Cu infinita nesimtire, Sorin Ionita, gures reprezentant al “societatii civile”, spunea serile trecute la Realitatea, in fata unui telespectator care intreba, si el disperat, cum isi mai plateste creditul la banca dupa taierea cu 25% a salariului “Dar ce vrea, sa i-l platesc eu?”.

Cu infinita nesimtire, madam Tatoiu spunea aseara la Realitatea ca “60% din pensionari isi merita soarta pentru ca in ’90 l-au votat pe Iliescu” si ca ‘sint hoti care fenteaza sistemul de pensii”.

Cu infinita nesimtire, madam Culcer, madam Pora, musiu Morar de la IPP, peroreaza, cu un cinism de care Hitler insusi ar fi fost impresionat, ca Basescu de fapt reformeaza statul si ca trebuie si niste sacrificii, pentru ca Iliescu, minerii, mogulii, comunistiii care, desigur, sint printre noi, au dus tara de ripa.

Bun, sa fie sacrificii. Dar acesti domni si doamne, ei de ce nu se sacrifica?

De ce nu pomenesc nicio clipa, acesti preoti si preotese la templul lui Zeus, “colivaresele” cum ii numea cindva  Cristoiu – asta, desigur, inainte de a ingrosa si el coada de la fundul prezidential -, despre banutii, milioane de euro, pe care i-au papat si ii papa ei de la bugetul ala pentru care se rupe acum de la gura parintilor nostri?

“Societatea civila”, care a devenit in timp – oare de ce? – aproape sinonima cu sintagma “baietii cu ochii albastri”, inghite bani publici la fel ca regii asfaltului, printii bordurilor, clientela politica. Ea insasi este o clientela politica. GDS, SAR, IPP, si alte zeci si zeci de ong-uri afiliate politic (inclusiv a madamei Geoana, ca sa nu ma acuzati ca tin partea pesedeilor), au fost declarate “de utilitate publica si au primit sedii de la RAAPPS (care, daca ar fi inchiriate la pretul pietei, ar aduce ceva banuti la buget), si fonduri, multe fonduri publice, ba pe un minister, ba pe Agentia de Strategii Guvernamentale, ba pe Camera Deputatilor. Fonduri din care, evident, se fac “studii” absolut necesare societatii, mai ales pe timp de criza, dar din care traiesc bine mersi sus-numitii. A propos, in numele transparentei atit de trimbitate de baietii si fetele de mai sus, de ce este aproape imposibil sa afli exact citi bani publici inghit ong-urile lor pe contracte publice?

Si de ce nu zic ei, propovaduitorii reformei, uite oameni buni, e criza, e greu, e nevoie de sacrificii, renuntam si noi, macar anul asta, in 2010, la tot ce primim de la buget, ca taxa de solidaritate. Doamna Culcer de exemplu, care e bugetara de lux la TVR, cu vreo 200 de milioane leafa DE LA STAT, ar putea sa renunte, la fel ca iubitul Presedinte, la salariu, macar pina la sfirsitul anului. ca oricum, daca ar fi sa credem birfele de prin presa si de pe bloguri, ea are si un backup financiar care ar duce-o catre o pensie “speciala” in sistemul de siguranta nationala.

P.S. Mama mea plinge in fiecare zi de cind Basescu a anuntat-o ca din pensia de 500 de lei i se taie 75 de lei. Ce nu inteleg spalatii pe creier este ca, pentru unii oameni, 75 de lei, si chiar 5 lei, reprezinta diferenta intre supravietuire si moarte. Astazi este ziua tatalui meu. Implineste 60 de ani si a primit cadou vestea ca pensia ii va fi taiata si lui cu 15%, iar ajutorul pe care il primeste pentru o boala grea, cu inca 15%. 30% in total. Plus anuntul de la medicul de familie ca nu poate sa ii mai dea reteta compensata pentru medicamentele care costa 400 de lei in fiecare luna.

Draga Mircea Marian, draga Andreea, doamna Culcer, doamna Tatoiu, domnule Ionita, nimic nu ramine neplatit in viata. Nici lacrimile mamei mele si ale mamelor altora. Nu sinteti vesnici. Nici voi, nici Basescu.

Traian
13/05/2010 AT 11:48 AM
Probabil ca-n dementa ( alta explicatie nu vad ) lor , nu-si dau seama ce se va intampla la prima factura de intretinere de la iarna. Ceausescu a ajuns la Targoviste, asta n-apuca…

presacaopra(v)da
13/05/2010 AT 12:08 PM
Printre invenţiile cu care ne-am putea scoate din criză se numără plapuma anti-pârţ- ideală să acopere deficitul bugetar, ţânţarul care te vaccinează din zbor- încărcat cu stricnină, mă gândesc că ar putea să-i facă pe bugetari să nu mai simtă deloc reducerile salariale, şi lumânările cu parfum de hamburger, numa bune de aprins simţurile pensionarilor…

alex
13/05/2010 AT 12:12 PM
Cu tot respectul pentru tatal tau, dar e o problema de calcul acolo. Nu sunt 30% din total, ci tot 15% din total, nu?

In rest, deja nu mai e nimic de zis… Ne stoarcem pixurile si tastaturile de pomana.

ionescu v.
13/05/2010 AT 12:31 PM
Sunt pregatit sa comentez, dar imi lipseste o ALTA parere(neutra) ! Oare ce zice Lidia Mitchievici ?!…nu e de gasit..!!

ionescu v.
13/05/2010 AT 12:35 PM
P.S….Sunt familii in care situatia e si mai tragica (se pregatesc de imormantare)..Poate ca este chiar familia mea…

comandamentu central
13/05/2010 AT 1:16 PM
cu infinita delicatete maninci cacat. mult mai mult cacat decit mincai la celalalt mogul. aveti norma? va controleaza ciutacu la bloguri la sfirsitul zilei?

fLoreign
13/05/2010 AT 1:42 PM
Avand in vedere ca Zeus este Dinu Patriciu, da, am aceeasi intrebare.

Marius Mina
13/05/2010 AT 2:38 PM
Comandementu’ Central, curand, foarte curand,va vom rupe cu delicatete capetele.
Mult a fost, putin v-a mai ramas , baga-v-as beton pe gat .

Pro Atitudine – 20 x Schindler
13/05/2010 AT 2:39 PM
Efectele le resimţim acum cu toţii! Fiindcă s-a acţionat doar asupra unor evidenţe superficiale şi nu asupra fondului care determină viaţa unei naţii. Realitatea tristă este că cea mai mare parte din viaţă ne-o petrecem făcând rău, o mare parte nefăcând nimic, şi viaţa toată făcând altceva decît ceea ce trebuie. Iar apoi constatăm că suntem nevoiţi să ne trăim propria dramă. Votăm ce nu trebuie ca ulterior să regretăm. Etichetăm tot ce se iveşte, pentru a sesiza că ne-am distrus singuri. Ne punem încrederea în oameni pentru a constata că am eşuat lamentabil. Şi dincolo de toate acestea, rămânem noi. Aceiaşi! Gândind la fel, acţionând la fel, imobili şi reticenţi la schimbare.

Urmează acum partea cea mai grea, şi anume schimbarea anumitor patternuri culturale sau moduri de a gândi. Greu ca aceasta să fie realizată pe timp de criză. Însă, cu atât mai necesară. Aceasta s-ar putea concretiza numai prin acţiunea conjugată a mijloacelor de informare în masă, a sistemului educaţional, a mediului politic. Întrezăriţi o asemenea alianţă? Scopul final al acestor acţiuni ar trebui să fie formarea unei mentalităţi sănătoase, care să asigure o imagine de sine în concordanţă cu realitatea, precum şi încrederea în forţele şi valorile proprii. Renunţând la miturile noastre favorite despre noi înşine şi dispuşi să construim din nou. Însă pe un alt fundament. Ceva mai solid…

EPISTOLEpentruZEUS
13/05/2010 AT 3:00 PM
ai lor nu platesc pentru ca sunt mai destepti. daca tot ajung inapoi la ei banii, de ce sa mai dea si comision la banca cand fac transferul? ii tin la tescherea si gata. asa ca, atunci cand n-are statul bani de pensii, fiecare va sponsoriza cate un mos si-o baba ca sa-si scada din impozit. de-aia sunt pensionarii asa de multumiti si se duc la cotroceni sa ii cante un “partidul, marinarul, romania-a-a-a”…

oskar
13/05/2010 AT 3:06 PM
lasa ma ca iti mareste mogulu solda. nu te mai vaita
ai facut destul in campanie. ii mai dai si mamei ceva.

Sandi
13/05/2010 AT 3:14 PM
Adriano,
Le-ai zis bine ! Aia pe care ii pomenesti l-ar fi cantat pe Ceausescu daca traia mai vartos decat aia din vremea lui.
Niste scarbe care, dupa ce Zeus va da coltul ( politic vorbind )o sa-si indrepte limba spre basanaul altuia si o sa-i traga si mai abitir.

blackman
13/05/2010 AT 3:42 PM
Stimata Doamna Dutulescu,
Am incercat sa-mi pastrez echilibrul in ultimii ani, desi mi-a fost destul de greu.Am parinti pensionari, sotia e profesor, am un copil prescolar. Asadar, sunt direct vizat de masurile anuntate de Basescu/Boc.
Ma simt nevoit, totusi, sa va aduc la cunostinta urmatoarele realitati:

  1. Pensionarii care tipa la TV (RTV si A3) ca mor de foame au pensia mai mare decat salariul sotiei mele, care este profesor de limba romana. Ei au locuinta (de la stat) si primesc subventii pentru acoperirea cheltuielilor, noi platim 250 E chirie lunara. Este o realitate? Pentru mine este! Nu ma incanta scaderea pensiilor, dar ma revolta ca le plangeti lor de mila, nu si celor care, poate, ar merita cu adevarat. Ca sa preintampin eventuale comentarii “atotstiutoare”, sotia face naveta zilnic 100 Km (50+50), s-a “taiat” decontul de naveta si preda in mediul rural. Nu ii vin copiii la “pregatire” nici gratuit, asa ca de meditatii platite nici nu poate fi vorba.
  2. Indemnizatia pentru mame este un alt subiect fierbinte. Avem si noi un copil care a trecut de 3 ani. Nu mai primim niciun ajutor, desi diferentele de costuri sunt in defavoarea mea. In plus, trebuie aflat daca indemnizatia este pentru copii sau daca e pentru mame. Copiii au aceleasi cerinte, mamele au costuri diferite.
  3. In ZFR (cred) am vazut un material in care se spunea ca 100 de mii de angajati la stat au salariul mai mare decat Baselu. Daca e real, reducerea salariilor la nivelul celui al presedintelui ar rezolva o mare parte din criza deficitului bugetar. De ce nu militati pentru asta?

Oana C
13/05/2010 AT 4:07 PM
@ Mai Oskar, boule care esti bou, cum ar zice un “clasic basescian in viata”, parintii nostri au platit la stat taxe si impozite o viata intreaga ca sa-si primeasca drepturile.Noi oricum suntem mandri ca ii putem ajuta, dar ajutorul nostru e primit de catre ei cu reticenta si cu rusine, caci dupa o viata de munca stau la mila copiilor lor.

Asa ca iti urez cum i-a zis idolul tau base Corinei Dragotescu :Sa-ti dea Dumnezeu atata sanatate cat adevar e in cuvintele tale!

dan
13/05/2010 AT 9:46 PM
Mda, bun textu. Din pacate nu am putut sa-l citesc integral pentru ca sunt prezentate niste nume, care imi provoaca ceva ce rimeaza cu Toma (pentru cunoscatori, este vorba de un citat de acum 10 ani din Romania Mare in legatura cu fostul Catavenc)
Recomand sa se citeasca si link-ul de mai jos. E pe aceiasi tema.

http://www.cotidianul.ro/cu_foarfeca_prin_ziare_si_emisiunioamenii_mogulului_cel_bun_spun_lucruri_trasnite-114559.html

comandamentu central
13/05/2010 AT 11:13 PM
ceva poze de la mitingu pensionarilor? ceva cu batrinica cu fata plina de singe, jandarm care loveste bestial un batrin cu propria cirje etc
singe, foc, sirene, in sfirsit a venit si vremea presei libere!
transmiteti mai departe in teritoriu.

val
14/05/2010 AT 8:18 AM
Zise pupincurista turnatorului si santajistului ordinar Felix.Bine facea Nastase ca va punea la respect.Incep sa-i dau dreptate.

lena
14/05/2010 AT 10:59 AM
nu vrei sa conduci tu tara? vino cu solutia femeie!!!!!!!!!!!!

Eugorge
14/05/2010 AT 11:57 AM
blogcontest. scuzati off-topic-ul

MARUSKA
14/05/2010 AT 12:17 PM
NIMENI NU A SESIZAT ACEASTA SCADERE A PENSIILOR.
PSD SI PNL AU SPECIALISTI,TREBUIAU SA FACA O CONFERINTA DE PRESA, SI SA COMUNICE ACEASTA SCADERE.

2008-45% PCT. PENSIE-750 RON
2010-45% PCT. PENSIE-832 RON
2010-SALARIU MEDIU BRUT 1850 RON
2010-ACUM PCT.PENSIE-732 RON
2010-LEGEA PENSIILOR PCT. PENSIE SCADE DE LA 732 RON LA 622 RON , SCADERE CU
16%
-DE LA 832 RON LA 732 RON,SCADERE CU 12,5%
-DE LA 832 RON LA 622 RON,SCADERE CU 28,5%
DUPA TOATE ACESTE SCADERI PENSIILE MAI SCAD SI CU 15%.ACEASTA SCADERE TREBUIE SA FIE O STIRE FOARTE IMPORTANTA.

zizicu
14/05/2010 AT 12:26 PM
Asa a zis madam tatoiu ? Pai are dreptate.
I-a zis Ionita vreo 2 la un bugetar care a intrebat cum isi va plati creditul ? Pai vreau sa-i mai zic si eu: cand bugetarul si-a facut creditul s-a gandit si ca ar putea sa-i scada salariul? Sau a zis ca iese la pensie de pe scaunul pe care e acum, si unde oricum sta cu mana in fund juma’ de zi, pe salariu baban?

Si apropo, daca esti mare jurnalista, poate ne spui si cine a marit administratia cu vreo 300.000 de oameni, dupa care le-a mai crescut veniturile. Ca sa ajungem in situatia aberanta de avea salariul mediu in sectorul public mai mare decat in sectorul privat. Cumva guvernul PNL?

Te-as intreba ceva si pe tine, dar ti-a zis-o val mai sus foarte bine.

mircea
14/05/2010 AT 1:02 PM
Ai dreptate Adriana.Nimeni nu e vesnic,cel putin nu aici, pe pamant.Si mai sper sa fie asa cum spui,nimic sa nu ramana neplatit in viata.
Si din aceasta perspectiva sa incerci sa le explici parintilor urmatoarele :
-de ce avem aceasta constitutie unde averea se prezuma a fi licita fara niciun document justificativ
-de ce justitia imparte dreptatea cu masuri diferite in functie de interesele care-i convin,fara urma de etica profesionala si minima morala
-de ce parlamentul voteaza legi prin care retelele clientelare in simbioza cu politicienii au pus stapanire pe tot ce inseamna avutie nationala dpdv material si constiinta dpdv spiritual(ultimul ex.ANI)
-de ce invatamantul,mai ales cel superior,atat de stat cat si privat,produce in procent majoritar,absolventi,”viitorul de aur al natiunii”, carora gramatica limbii romane le este deja un obstacol insurmontabil.
-de ce ministrii din toate guvernele de pana acum au servit prea mult clientii politici si prea putin omul de rand(de ce energia electrica este ieftina pentru felicsi si scumpa pentru parintii tai de ex.)
-de ce sume imense se sifoneaza prin licitatii trucate,companii de stat,firme abonate la buget etc.
-de ce, pornind de la vamesi,politisti de frontiera si mergand pana in inima primariilor si consiliilor centrala/locale,lideri sindicali,au vile,masini de lux,vacante exotice si tratamente in spitalele straine
Am obosit.Poate si tu.
As mai spune ceva,ca tot vorbeai de spalare pe creier.De ce 5 lei reprezinta diferenta dintre viata si moarte ? La intrebarea asta raspunsul il poti gasi la antene,realitati si alte medii. Dar,asta cred ca ti-ar fi greu sa le explici parintilor pentru ca ar trebui sa te uiti putin in oglinda.
Si cand vine unul(cu pacatele sale) si pune degetul pe rana atunci oglinda se sparge in mii de cioburi si fiecare ciob reflecta cate o imagine a ceea ce suntem cu totii poate.Zic poate, pentru ca la unii nu prea se sparge.
La multi ani tatalui tau.

busuc
14/05/2010 AT 8:51 PM
im-i d-i voe so f-um pe DNA m-ata ?

morometele
15/05/2010 AT 10:23 AM
15%X+15%Y=15%(X+Y) – se cheana distributivitatea inmultirii in raport cu adunarea
unde X – pensia pe care taica’tu o primeste la 60 de ani (tata are 61 si munceste)
Y – ajutorul de boala grea

io nu stiu cum ati ajuns sa confiscati bunul-simt alde olguta vasilescu, banicioiu, busoi,ciutacu, tu, badea. si dupa ce ati consumat tot bunul-simt ii jigniti cu nonsalanta pe cei care au alte opinii.
faci o greeala fundamentala cand calculzei cat va pierde taica’tu, ajungi la un procent dublu si apoi iti pui fustele in cap si urli la toata lumea. nu pierde nimic, nici taica’tu nici vreun alt pensionar. banii pe care ei ii primesc nusunt intr-o gramada, de unde, guvernul ia lunar si le da pensie. banii se strang lunar si dupa ce mai imprumuta o suma, guvernul o imparte. nu mai avem de unde sa imprumutam si nici economia nu mai produce la fel. trebuie, cu totii, sa ne multumim cu mai putin.
statistic bugetarii primesc mai multi bani deca cei care lucreaza in privat. deci trebuie sa li se reduca salariile. apoi, pensionarii vor primi mai mult decat primeau in septembrie 2008. si preturile sunt tot aceeasi. pentru un an si jumate au incasat mai mult. fiindca s-a putut. au trait ceva mai bine. acum se vor intoarce la nivelul din septembrie 2008. nici macar atunci nu erau procentual mai multi pensionari sub pragul saraciei decat alte categorii sociale.
nu te imflama, incearca sa vorbesti documentat si nu mai jigni pe toata lumea.

nic
15/05/2010 AT 4:53 PM
Incredibil cati basisti mai scriu comentarii pe bloguri. Eu credeam ca acum stau ascunsi sub pat de rusine. Dar se pare ca rusinea nu mai inseamna nimic pentru ei 🙁 .

Adrian Popescu
16/05/2010 AT 7:18 AM
Redati Romania Romainilor! Demisia domnule marinar!
Ipocrizia, stirle negative, frica si teama, nonvalorile si manelizarea se promoveaza la TV si in mass media. Stiu asta se cere pentru ca acesta este gradul de cultura si inteligenta a 80% din populatia tarii. Oare nu ne-am nascut in locul potrivit?

Criza economică între pupincuriștii lui Băsescu și cei ai lui Vîntu-Voiculescu-Patriciu. | Dan Andronic
16/05/2010 AT 11:33 AM
[…] dezbate presa? Care-l pupă în c..r mai tare pe Băsescu. Scrie Mircea Marian. Răspunde Adriana Duțulescu. Rabinic analizând, amândoi au […]

Criza economică între pupincuriștii lui Băsescu și cei ai lui Vîntu-Voiculescu-Patriciu. | Dan Andronic
16/05/2010 AT 11:33 AM
[…] dezbate presa? Care-l pupă în c..r mai tare pe Băsescu. Scrie Mircea Marian. Răspunde Adriana Duțulescu. Rabinic analizând, amândoi au […]

Criza economică între pupincuriștii lui Băsescu și cei ai lui Vîntu-Voiculescu-Patriciu. | e-Opinii.ro | doar opinii… atât! | by George Fedorovici
16/05/2010 AT 11:54 AM
[…] dezbate presa? Care-l pupă în c..r mai tare pe Băsescu. Scrie Mircea Marian. Răspunde Adriana Duțulescu. Rabinic analizând, amândoi au […]

Liviu Iordache
16/05/2010 AT 6:50 PM
Hai sa-ti spun de ce nu are coana mare dutuleasca bani de pensie: pentru ca tu si altii ca tine faceti la greu evaziune fiscala, cu contractele de drepturi de autor (ce creezi matale, madam, de vinzi drepturi de autor?); pentru ca un milion sunt pensionari de invaliditate, dintre care vreo 80 la suta lucreaza prin Spania si Italia, pensiile luindu-le juma-juma doctorul si familia ramasa in tara; pentru ca 100.000 de microfirme sunt de fapt o metoda de a lua salariu fara plata darilor. Si uite asa, cu smecherii ieftine, s-a terminat banul! Te-ai prins? E greu? Dar ca tara asta are 6.000 de ziarist someri, adica niste baieti si fete care s-au ocupat cu nimic, fara niciun folos social sau material, fiind mai multi decit toti magistratii luati la un loc, aproape la fel de multi ca medicii si tot asa ti se pare normal?

Guzgan
17/05/2010 AT 1:15 AM
Daca pensiile ar fi platite doar din sumele care se colecteaza la fondul de pensii ar fi vai de curul pensioanrilor. Astia in loc sa multumeasca pt ca primesc pomana, vor ca pomana sa nu le scada ci sa creasca.
Sa zica mersi ca se pensioneaza la 55 de ani , ce ar mai vrea acuma, sa se pensioneze la 40 si sa primeasca pensie 1000 euro?
In SUA lumea mai si munceste nu sta numai cu mana intinsa!
Ce au muncit pensionarii care cersesc astazi? De aia suntem noi pe ultimul loc in Europa, ca au frecat ei menta . Dupa ce ca sunt puturosi mai vor si recunostinta?
O sa plecam toti din tara, sa vedem cine o sa le mai cotizeze lor?

16 mai 2010
20/05/2010 AT 3:52 PM
[…] Impozitati pupinbasismul! | […]