UDMR preseaza cu legea minoritatilor. Isi va pune Traian Basescu semnatura pe autonomia Tinutului Secuiesc?

gheorghe-flutur

Gheorghe Flutur anuntat astazi că PDL, UDMR, UNPR au convenit să consemneze priorităţile guvernării în următorii doi ani în textul unui protocol de colaborare care să fundamenteze funcţionarea pe viitor a coaliţiei.

Printre priorotatile cu pricina, Flutur a menţionat Legea minorităţilor.

Legea privind statutul minoritatilor este visul de aur al maghiarilor inca de cind Emil Boc nu exista in politica nici macar pe post de bufon. Si pe care acum, cind au mirosit ca pedelistii sunt oarecum disperati sa traga de guvernare pina la alegeri, liderii UDMR l-au repus pe tapet. La sfarsitul saptamanii trecute, ministrul Laszlo Borbely a anuntat ca UDMR cere garantii pentru adoptarea legii minoritatilor pana in 2012.

In 2005, PD, cu Emil Boc in frunte, s-au opus legii minoritatilor, pe motiv ca este neconstitutionala si incalca grav si prevederi internationale in materie de drepturile minoritatilor. Odata adoptata, Legea privind statutul minoritatilor nationale va permite infiintarea de mini-parlamente regionale, numite Consilii Nationale ale Autonomiei Culturale, care vor functiona pe bani publici si vor avea printre atributii si impunerea si revocarea de pe functiile publice a conducatorilor de institutii culturale, scoli si redactii de ziare, televiziuni si radiouri. Maghiarii s-ar autoguverna, intr-o autonomie culturala, ar avea invatamint in limba materna si, de altfel, limba maghiara ar deveni a doua limba oficiala in Romania.

Acum, UDMR conditioneaza ramanerea la guvernare de semnarea unui protocol prin care PDL sa se angajeze ca pana in 2012 aceasta lege va fi adoptata.

Data fiind disponibilitatea actualului Guvern de a accepta orice pentru a ramane la putere, se ridica o intrebare: oare Traian Basescu va fi cel care isi va pune semnatura pe autonomia Tinutului Secuiesc?

Adrian Stoica
31/01/2011 AT 5:33 PM
Cred ca da

Dan Tanasa
31/01/2011 AT 8:18 PM
Cu siguranta!

Peligrad Sorin
31/01/2011 AT 8:36 PM
Cum se ajunge ca o parte din teritoriul tarii sa devina moneda de schimb intre cativa oameni (30-50 oameni din cele 2 partide)? Cine este minoritar in Harghita si Covasna? Romanii…pe ei ii intreaba cineva daca sint de acord?….Sau conteaza doar la alegeri? Ce fel de tara este aceasta?

“Unde esti tu Tepes, Doamne? Ca punand mana pe ei,
Sa-i impartzi in doua cete, de nebuni si de misei,
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!”… Eminescu

dan
31/01/2011 AT 10:19 PM
cum adica cred ca da, cu siguranta???? bei nu a fost presedintele la Ieuropa acu cateva zile si a zis ca nu e de acord cu autonomia pe criterii etnice? Ba da! Deci voi vreti sa spuneti ca presedintele nu e consecvent? mwhahaha