77 de politisti de frontiera si vamesi au fost arestati astazi la Suceava, acuzati pentru luare de mita si trafic cu tigari.
Tot astazi, DNA Oradea a retinut doi oameni de afaceri după ce au luat bani de la o angajată a Biroului Vamal, căreia i-au promis că îi vor obţine o promovare.
Oamenii de afaceri Liviu Florian şi Ion Sadu au pretins şi primit de la o angajată a Biroului vamal Halmeu, cu funcţie de inspector vamal, suma de 130.000 de euro, promiţându-i că, în baza influenţei pe care o are asupra şefului Agenţiei Naţionale a Vămilor (ANV) şi vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) îl va determina pe acesta să o delege în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu. În primăvara anului 2010, Liviu Florian, ajutat de Ion Savu, au cerut din nou 300.000 de euro, promiţându-i aceleiasi femei că în baza influenţei pe care o are asupra şefului ANV şi vicepreşedinte al ANAF, îl va determina pe acesta din urmă să o numească din nou în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu.

Doua episoade ale “lupte anti-coruptie”, dar sa fie ele sincere si dezinteresate sau sa aiba din nou pe fundal razboiul crancen dintre Basescu si Blaga?

Mai ales ca zilele trecute Blaga si-a umflat muschii catre Basescu, declarand public ca “nu accepta ordine de la nimeni”.

Sa vedem. In povestea de la Oradea, procurorii spun ca o parte din bani ar fi trebuit sa ajunga la Radu Marginean, seful Directiei Generale a Vamilor. Radu Marginean a fost subalternul lui Vasile Blaga cand acesta era sef la Vama, la Oradea, si a fost instalat in actuala sa functie de catre acelasi Blaga, imediat dupa ce a ajuns ministru de interne in 2009.

In cazul de la Suceava, un lot de arestati de 77 de persoane loveste tot in Vama, dar si in Politia de Frontiera, al carui sef este, ati ghicit, tot un om de baza al retelei Blaga: Ioan Buda, fost sef al Directiei Politiei de Frontiera Oradea si bun amic de-al sau din vremea in care era director al Directiei Regionale Vamale Oradea.

 
 

1 Comments

  1. mecanicul-L says:

    Intarata-i drace, ca si mie imi place! :)

Post a Comment


 
 
 

who’s amung.us