Obama a fost azi in direct la toate televiziunile de stiri, cu intrebarile jurnalistilor de la Casa Alba cu tot. In ultimele 24 de ore, cuvantul Malaysia a fost auzit in Romania de mii de ori. Conflictul de la granita Ucrainei, ambitiile hegemonice ale lui Putin, viitorul gelatinos al UE, interventia terestra a Israelului in Gaza, hm, ce dracu’ or fi toate astea, nu tu Bahmuteanu si Prigoana, nu tu Izaura, nu tu Ponta si Basescu, nu tu DDD senzational si superexclusiv. Ne-am trezit dintr-o data cetateni ai Planetei, pentru ca 298 de oameni au fost ucisi de racheta pro-rusilor la granita Ucrainei.

Nu-mi fac iluzii ca grosul norodului intelege ca exista o legatura intre ceea ce se intampla cu Ponta si Basescu si ceea ce se intampla cu Obama si Putin. Nu-mi fac iluzii ca toata lumea a inteles si de ce si cine era nenea ala de culoare azi la televizor. Nu-mi fac iluzii nici macar ca evadarea din acvariul claustrofobic in care ne invartim ca pestele este altfel decat temporara, dar ma gandesc ca daca exista un “bine” intr-o nenorocire ca asta este faptul ca a fost suficient de aproape incat criteriul de proximitate sa faca din ea o stire de breaking news, chiar si pentru noi, ca sa vedem ca se intampla lucruri cu adevarat importante, dincolo de interesele noastre meschine si limitate, lucruri care ne vor schimba viata, probabil in curand.

Si nu-mi fac iluzii nici ca o zi de conectare la Planeta a facut lumina in mintile celor din filmuletul de mai jos. Din pacate, eroii filmuletului, la fel ca si notele din ultimii ani la bacalureat, sunt reprezentativi pentru o natie cu creierul din ce in ce mai plat.

Dar sper macar ca i-a facut sa-si intrebe vecinii, la poarta, pe ce continent este Romania.

 
 

No comments

Be the first one to leave a comment.

Post a Comment


 
 
 

who’s amung.us