Teoretic, Romania este stat laic. Teoretic, pentru ca practic, avalansa de moaste pupate si frecate pe tot teritoriul tarisoarei, este vizivila de pe Marte, fara telescop.

Si teoretic, pentru ca in institutiile statului apar niste chestii dubioase legate de o dubioasa relatie cu Inalt Prea Bogatul Daniel si cu Biserica pe care o manageriaza.

De exemplu, vineri, 24 octombrie, in monitorul oficial nr 774 a aparut un ordin de ministru semnat in 2 octombrie de domnul Gabriel Oprea, pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Directiei informare si relatii publice a Ministerului de Interne.

In organigrama acestei Directii de Comunicare apare o… Sectie de asistenta religioasa. Care cu ce credeti ca se va ocupa?

“- efectueaza CONTROALE TEMATICE privind modul de aplicare a prevedrilor instructiunilor specifice pe linia educatiei moral religioase in cadru Ministerului de Interne, urmarind organizarea si desfasurarea acestor activitati”.

“- intocmeste informari anuale privind activitatea desfasurata in domeniul ecducatiei moral religioase crestin ortodoxe care SUNT ADUSE LA CUNOSTINTA SFANTULUI SINOD AL BISERICII ORTODOXE ROMANE”

Say What? Adica in Ministerul de Interne se infiinteaza o sectie religioasa care le va da celor angajati in MAI teste de religie ortodoxa si va face raportari catre Patriarhul Daniel in legatura cu “implementarea” ortodoxiei in randul angajatilor MAI? WTF??!!

P.S. luni dupa amiaza, piosii ministri Gabriel Oprea si Robert Cazanciuc, au avut o intalnire la Mariott cu un sobor de-al lui Daniel. Daniel Manageru’ BOR. Ce treaba o fi avand Cazanciuc cu popii? N-or fi bune bibliile pe care jura pacatosii in instante si are Daniel un lot numai bun de cumparat la licitatie publica? Sau or fi pregatind modificarea Codului Penal astfel incat sa fie introduse si focurile Iadului printre pedepsele pentru coruptie?

P.P.S. Stiu ce e aia sharia, am folosit-o ca pe o figura de stil :)

 
 

8 Comments

 1. john says:

  Cine a scris asta e o persoanpersoană imbecilă.Articolul din MO se referă la clerul militar.Nu mai mințiți oamenii.

 2. john says:

  Cine a scris asta e o persoană imbecilă.Articolul din MO se referă la clerul militar.Nu mai mințiți oamenii.

 3. [...] Informatia a fost publicata initial de Adriana Dutulescu pe realitateamea.ro [...]

 4. [...] Adica in Ministerul de Interne se infiinteaza o sectie religioasa care le va da celor angajati in MAI “teste de religie ortodoxa” si va face raportari catre Patriarhul Daniel in legatura cu “implementarea” ortodoxiei in randul angajatilor MAI, conform portalului Realitatea Mea. [...]

 5. Ghita Bizonu' says:

  De ce mintiti ? Directia are si o Secţia de asistenţă religioasă; da pe lana asta mia are Centrul de presă (la nivel de serviciu): Serviciul pregătire şi politici de comunicare:
  Compartimentul monitorizare mass-media; Compartimentul documente clasificate şi secretariat
  care nu au dea- face cu Patriahia. In plus Sectia cooperează cu Patriarhia şi eparhiile locale, cu celelalte biserici, culte sau asociaţii religioase recunoscute potrivit legii, în vederea asigurării asistenţei religioase pentru toate categoriile de personal, indiferent de confesiune, asigurând dreptul constituţional al persoanei la împărtăşirea liberă şi neîngrădită a unei credinţe; adica daca este cazul si cu saria papistraza, luterana si mozaica!!

 6. Pricope says:

  Modul de prezentare a stirii este rauintentionat, cu intentia fatisa de destabilizare a increderii in biserica noastra Crestin-Ortodoxa. In egala masura vor afla “plata” autorul dezionformarii si cei care o mijlocesc. Mare pacat !

Post a Comment


 
 
 

who’s amung.us